Selamat Datang

Sabtu, 12 Januari 2013

Peserta HKL112 mula penuhi Stadium Merdeka

Harakahdaily, 12 Jan 2013KUALA LUMPUR: Para peserta Himpunan Kebangkitan Rakyat (HKR112) mula memenuhi Stadium Merdeka, tempat perhimpunan kali ini.

Mereka bergerak dari pelbagai penjuru mengikut kontinjen masing-masing sejak jam 12.15 tadi dengan berjalan kaki ke sana walaupun perhimpunan sebenar bermula jam 2 petang.

Awal pagi tadi, solat Subuh di Masjid Negara umpama Solat Jumaat apabila masjid itu penuh dengan makmum yang datang untuk menyertai perhimpunan ini.


Di Amcorp Mall, Petaling Jaya, pasukan ini dipimpin oleh Ketua Pemuda PAS, Ustaz Nasruddin Tantawi bersama Shamsul Iskandar Mohd Akin dan Sany Hamzan.

Kontinjen dari Masjid Arrahman, Universiti Malaya pula dipimpin oleh  Nurul Izzah, Ng Suee Lim, Safwan Anang, Adam Adli, Raja Iskandar.

Dari Brickfields pula, pasukan ini dipimpin oleh Raja Ratnam, Faizal, Arutchelvan, Kartunis Zunar, Maria Chin, M. Kula Segaran.

Turut kelihatan di sini adalah Pengarah Perhimpunan ini, Haji Mohamad Sabu.

Pasukan NGO R merah dari Kelantan dan R hitam dari Terengganu pula bergerak dari KLCC.

Mereka dipimpin oleh Datuk Husam Musa, Teo Kok Seong, Mazlan Aliman, Zairil Khir Johari.

Di Kelab Sultan Sulaiman Kampung Baru pula mereka bergerak ke Stadium Merdeka dengan diketuai oleh Badrul Hisham Shahrin (CheGu Bard)

Kumpulan wanita yang berpakaian ungu pula berhimpun di Pasar Seni. Komander mereka adalah Dr. Siti Mariah, Teresa, Teo Nie Ching, Elizabeth Wong.

Pasukan dari Jalan Sultan pula dipimpin Fuziah Salleh, Ishak Surin, Wong Tack, Tan Kok Wai.

Pasukan terbesar mungkin dari Masjid Negara yang diketuai oleh Khalid Samad, Azmin Ali, Dr Mujahid Yusuf Rawa.

Sehingga kini, tidak ada kejadian yang tidak diingini berlaku dan perhimpunan kali ini dikawal dengan baik oleh pasukan polis.

Namun demikian pelbagai berita angin tersebar termasuk usaha sabotaj akan dibuat mulai jam 3.30 nanti apabila stadium sudah penuh.

Semua talian telefon juga akan dirosakkan mulai masa itu.

5,000 anggota Unit Amal PAS bertugas dalam himpunan kali ini bagi memastikan keselamatan semua peserta terkawal.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

PIHAK KAMI TIDAK BERTANGGUNGJAWAP DENGAN KOMEN YANG MENYALAHI UNDANG-UNDANG MALAYSIA

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails